Stoven maakt vis lekker smeuïg. Voor een gelijkmatige verdeling van de warmte gebruik je het beste een stevige pan met dikke bodem. Daarin smelt je een flinke klont boter of een laagje olijfolie, dat is nog gezonder.
Bij stoven is eerst bakken niet noodzakelijk en wordt meer vocht toegevoegd. Stoven kan in een pan op het fornuis, maar ook in de oven of magnetron. Tijdens het stoven dragen groenten en kruiden bij aan de smaak van de vis.
Leg de vis of visfilets eens op een bedje van verschillende groenten zoals ui, wortel, prei, tomaat of paprika en schenk dan het vocht erover. Vis stoven gaat veel sneller dan bij vlees, vis is in 8-10 minuten al gaar.
Je ziet vanzelf dat de vis gaar is, dan is het visvlees ondoorschijnend wit en het is ook minder veerkrachtig als je er met je vingers op drukt.
V.O.F. J&F van de Groep
Haringweg 33/A
3751BG Bunschoten-Spakenburg
0622158903
0624609561 (Jaap)
0614525674
KvK 31012899
Dinsdag |
Doetinchem Vorden |
Donderdag |
Achterberg Horssen Gendringen Ulft |
Vrijdag |
Ugchelen Epse Eefde |
Zaterdag |
Doetinchem Ulft Gendringen |